قهوه میخوریم یا سرطان؟

9 ماه پیش
قهوه میخوریم یا سرطان؟

خواندن این چند سطر شما را درباره ی نوشیدن قهوه نگران خواهد کرد. آیا شما درباره ی آکریل آمید موجود در قهوه اطلاعی دارید؟ چرا برخی از این نوشیدنی به عنوان یک سم یاد می کنند؟ در ادامه به تمام این پرسش ها پاسخ خواهیم داد.

شاید شما شنیده باشید که قهوه آکریل آمید دارد. شاید این را هم شنیده باشید که در کالیفرنیای ایالات متحده حکمی صادر شده است که تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان قهوه در این ایالات باید روی محصولات‌شان برچسب سرطان زا بودن را بزنند. به عقیده ی سازمان عام‌المنفعه انجمن آموزش و پژوهش در کالیفرنیا (Council for Education and Research on Toxics) این نوشیدنی خوشمزه دارای ماده‌ای به نام آکریل آمید (acrylamide) است که موقع برشته‌کردن آن تولید می‌شود. دانشمندان بر این باورند که این ماده سرطان‌زا است. در نظام بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیا لیستی از مواد سرطان‌زا موجود بوده که آکریل آمید از سال ۱۹۹۰ وارد این لیست شده است. بنا بر قوانین ایالتی مصوب ۱۹۸۶ تولیدکنندگان و فروشندگان باید به مصرف‌کنندگان در مورد وجود این مواد در محصولات‌شان هشدار دهند.

حتما بخوانید: با ماسک قهوه جوان بمانید

قهوه میخوریم یا سرطان؟

حال آکریل آمید چه ماده ای است؟

آکریل آمید یک ماده اسیدی سرطان‌زا است که از حرارت دیدن کربوهیدرات‌ها بوجود می آید. آکریلامید در نان برشته، چیپس، ته‌دیگ و سوسیس برشته وجود دارد. تا پیش از سال ۲۰۰۲، تصور می‌شد که مواجهه با آکریل آمید عمدتاً از طریق مصرف سیگار، مواجهه شغلی و تا حد کمتری از طریق مصرف آب و استفاده از وسایل آرایشی صورت می‌گیرد. اگرچه احتمالاً این ماده همیشه در غذاهای پخته وجود داشته است ولی در سال ۲۰۰۲، در مطالعات انجام شده در سوئد برای اولین بار وجود مقادیر نسبتاً زیاد آن در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند سیب‌زمینی و محصولات غلات که در درجه حرارت‌های بسیار بالا (بالاتر از ۱۲۰ درجه سانتی گراد) پخته یا سرخ می‌شوند، مشاهده شد. در صنعت برای تولید مواد پلی آکریل آمید از این ماده استفاده میشود.پلی آکریل آمید یکی از مواد پاک کننده ای است که برای تسهیل تصفیه آب آشامیدنی و حذف مواد زاید از آب بکار می‌رود. از پلی آکریلامید در تهیه چسب، کاغذ، پلاستیک‌ها و مواد آرایشی هم استفاده می کنند.

ما مصرف می کنیم

در هر صورت چه بخواهیم چه نخواهیم با مصرف بسیاری از غذاها در زندگی روزمره این ماده وارد بدن ما خواهد شد. پس بیاییم داستان را طور دیگری تعریف کنیم. نگاهی به غذاهای مصرفی روزانه ی خود بندازیم. جایگاه مواد غذایی که دارای آکریل آمید هستند در زندگی ما کجاست؟ این مطلب به وجود و میزان این ماده در قهوه اشاره دارد؛ پس میزان قهوه ی مصرفی خود را بررسی کنید. شما تمام آکریل آمید مصرفی خود را از قهوه دریافت میکنید؟ اگر بی حد و مرز قهوه مینوشید باید به شما بگوییم این ماده واقعا خطرناک و سرطان زاست. پس به این توصیه ها عمل کنید.

بدانید: فوت و فن های تهیه قهوه اسپرسو

قهوه میخوریم یا سرطان؟

بیایید سرطان را مهار کنیم

برای کاهش آکریل آمید موجود در رژیم غذایی خود اقدام کنید. توجه داشته باشید میزان این ماده در قهوه ی آسیاب شده بیشتر از قهوه ی دم شده است. پس نگرانی شما پس از خواندن میزان آکریل آمید قهوه یک چیز واهی است. میتوانید میزان قهوه ی مصرفی خود را کمتر کنید. اگر روزی سه فنجان قهوه مینوشید آن را به دو فنجان کاهش دهید. حتی میتوانید از قهوه ی سبز به جای قهوه ی برشته شده استفاده کنید که آکریل آمید ندارد. این ماده هنگامی تولید می شود که کربوهیدرات ها برشته شوند و یا  در دمای بالا قرار گیرند. اگر قهوه را برای کافئین آن مصرف میکنید، میتوانید چای را جایگزین قهوه کنید؛ چای در دمای نسبتا پایین تری خشک میشود و در نتیجه فاقد آکریل آمید است.

بیشتر بخوانید: سفارش قهوه بیرون از کافه یا قهوه بیرون بر

همانطور که گفته شد قهوه ی دمی میزان کمتری از این ماده را داراست. بنابراین سعی کنید از قهوه های فوری کمتر استفاده کنید. پیش از خرید قهوه ی مصرفی، شما میتوانید میزان آکریل آمید آن را روی ترکیبات محصول بخوانید. میزان این ماده در برندهای مختلف متفاوت است. شما میتوانید با مقایسه ی ترکیبات برندها، برندی را انتخاب کنید که میزان آکریل آمید کمتری دارد. با تهیه ی یک برنامه و رژیم غذایی مناسب، در همه ی زمینه های زندگی شما میتوانید پیروز میدان باشید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب تیم تحریریه

دیدگاه شما

3 × 5 =

بدون دیدگاه