فوت و فن های تهیه قهوه اسپرسو

7 ماه پیش

بسیاری از مردم روز خود را با نوشیدن یک شات اسپرسو شروع می کنند. در واقع ثابت شده است که کافئین موجود در قهوه اسپرسو در کاهش نشانه های خستگی نقش به سزایی دارد. این اتفاق در حالی محقق می شود که کافئین همزمان سبب بهبود مستمر تمرکز و سطح هشیاری می شود. در حقیقت این تاثیرگذاری به لطف تعامل عصبی – شیمیایی در بدن اتفاق می افتد.

بیش از آنکه برند یا مارک یک قهوه در مرغوبیت اسپرسو تاثیر داشته باشد، شیوه آماده کردن آن اهمیت به سزایی دارد. اگر مرغوب‌ترین و گران‌ترین دانه‌های قهوه دنیا را هم به ‌درستی روست، آسیاب و دم نکنیم، قهوه‌ی مرغوبی به دست نخواهیم آورد. اما می توان با قهوه‌ای معمولی و با رعایت نکات مهم و اساسی در تهیه قهوه، اسپرسوی خوبی درست کنیم.

فوت و فن های تهیه قهوه اسپرسو

معروف است که می‌گویند دانه روست‌نشده و خام قهوه بعد از چندین سال، دانه رست شده قهوه بعد از چندین روز، دانه آسیاب‌شده آن بعد از چند ساعت و قهوه دم‌شده بعد از چند دقیقه عطر و طعم خود را از دست خواهند داد.

دانه‌های قهوه دقیقا قبل از دم کردن باید آسیاب شوند. پودر قهوه خیلی زود با هوا واکنش نشان داده و پس از مدت کوتاهی عطر و طعم خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل در بسیاری از کافی‌شاپ‌های حرفه ای در کنار ماشین اسپرسوساز، یک دستگاه آسیاب قهوه هم می‌بینید. قهوه‌چی هر بار پیش از پر کردن فیلتر دستگاه با قهوه، دانه آن را آسیاب می‌کند تا مطمئن شود که عطر و طعمش حفظ خواهد شد.

طرز تهیه قهوه اسپرسو

برای ساختن قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز، دانه‌های آن باید در بالاترین درجه آسیاب شده و ریز شوند. نکته مهم اینکه اگر پودر قهوه زیادی درشت باشد، اسپرسو رقیق و اگر زیادی آسیاب شده باشد، اسپرسو بسیار غلیظ و تلخ خواهد بود. اشتباه رایجی که اکثرا آن را تکرار می کنند اینست که بسیاری می‌پندارند اسپرسو باید فقط تلخ باشد؛ در حالی که یک فنجان کوچک اسپرسوی واقعی علاوه بر تلخی، باید ویژگی‌های دیگری چون کمی ترشی، بافت یک‌دست، غلظت مناسب هم داشته باشد.

فوت و فن های تهیه قهوه اسپرسو

پودر درون فیلتر باید بطور یکنواخت و با فشار مشخصی فشرده شود. وسیله گوشتکوب ‌مانندی که برای فشرده کردن پودر قهوه در فیلتر استفاده می‌شود را کافی ‌تمپر یا قهوه‌کوب می‌گویند. فشار وارد بر پودر باید بصورت یکنواخت و نه زیاد باشد. اگر سطح قهوه پس از کوبیدن یکنواخت نباشد، جریان آب به‌طور یکنواخت از درون فیلتر عبور نخواهد کرد. حتما توجه کنید که اگر قهوه به درستی و مقداری مناسب آسیاب و به ‌اندازه کوبیده شده باشد، جریان قهوه‌ای که درون فنجان می‌ریزد باید شبیه به وقتی باشد که قاشقی را درون عسل زده‌اید و بالا گرفته‌اید تا عسل از آن شره کند.

فوت و فن های تهیه قهوه اسپرسو

نکته‌‌های دیگه‌ای هم هستند مثل اینکه حتما باید فنجان اسپرسو را قبلا با جریان آب داغ کمی گرم کرد. دستگاه اسپرسوساز باید تنظیم و دقیق شده باشد تا دمای آب و فشار را بتواند بخوبی کنترل کند.

آقا یا خانمی که قهوه سرو می کند باید هر بار فیلتر دستگاه را بعد از تهیه اسپرسو با حوله مرطوب تمیز کند. بارها دیده شده است که قهوه‌چی‌ها به این نکته توجه نمی‌کنند. تفاله قهوه را خالی کرده و بدون این‌که باقی مانده های آن را از توی فیلتر تمیز کنند، مجددا پودر قهوه می‌ریزند و زیر دستگاه می‌گذارند.

نکته بسیار مهم اینکه یک فنجان اسپرسو که شامل تقریبا یک جرعه است، باید چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی‌لیتر باشد. نه بیشتر و نه کمتر!

 

4 (80%) 1 vote
0
برچسب ها :

دیدگاه شما

یک + شانزده =

بدون دیدگاه