خواص چای سفید در طب سنتی

8 ماه پیش
خواص چای سفید در طب سنتی

چای سفید یکی از بهترین چای‌های دنیا است. به قول های بسیاری از لطیف‌ترین چای‌ها است که طعمی ملایم و شیرین دارد. این چای در استان فوجیان چین تولید شده و در فصل بهار از غنچه‌های باز نشده برگ‌های درختچه‌های چای سفید تهیه می‌شود. این نمونه چای از گلبرگ‌های تازه‌ای درست می‌شود که هنوز پرز خود را از دست نداده‌اند. در شروع فصل بهار غنچه چای را پیش از آنکه باز شود چیده و برخلاف چای معمولی که در معرض حرارت خشک می‌شود و رطوبت خود را از دست می‌دهد به شیوه‌ای طبیعی و در مقابل تابش نور خورشید خشک می‌شود.

این چای سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌های مفید و پلی ‌فنل ‌هایی است که علاوه بر خواص درمانی می‌تواند موجب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های جسمانی نیز شود. چای سفید هرچند جزو گران‌ترین چای‌ها در جهان می باشد اما خواص درمانی آن به حدی است که توجیه مناسبی برای این گرانی محسوب می‌شود.

بر خلاف نام آن، چای سفید خشک به رنگ سبز تیره (متمایل به سیاه) است و بوی نسبتا تندی دارد. مقدار کافئین این چای بسیار پایین بوده و طعم میوه‌ای مطلوب و عطر خاص خود را دارد. همچنین دم کرده این چای دارای رنگ سفید مایل به صورتی است و مزه آن بخاطر دارا بودن کافئین کمی گس و تلخ مزه است.

 

چای سفید با چای سبز چه تفاوتی دارد؟

یکی از مهمترین تفاوت‌های چای سبز و سفید، چگونگی بدست آوردن آنها است. برای تولید چای سبز، برگ‌های چای را در معرض حرارت قرار می‌دهند تا رطوبت خود را از دست داده و خشک شوند. در حالی که چای سفید را با استفاده از نور طبیعی خورشید یا در دمای پایین اتاق خشک می‌کنند. این امر باعث می شود خاصیت چای از بین نرود. در واقع می‌توان گفت چای سفید تمامی خواص چای سبز را دارد با این تفاوت که تاثیرگذاری و خاصیت این چای در مقایسه با چای سبز چندین برابر است.

خواص چای سفید در طب سنتی

برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از:

  • کاهش فشارخون.
  • کاهش ابتلا به بیماری ‌های قلبی و نیز سکته مغزی.
  • چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابی‌های دندان و از همه مهم‌تر، رشد پلاک‌های دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو می‌کند.
  • خاصیت های ضد باکتری و ضد ویروسی دارد.
  • پایین آوردن کلسترول خون
  • وجود گروه خاصی از آنتی‌ اکسیدان ‌ها در این نوع چای به نام “کاتچین‌ها” کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون می‌کنند.
  • برای سلامت پوست بسیار مفید است.
  • از سخت شدن جداره رگ‌ها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می‌کنند.
  • پیشگیری از سرطان روده، شکم و پروستات
  • به سلامت استخوان کمک می‌کند. کسانی که چای سفید می‌نوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند.
  • یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگی‌های استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است.
  • برای سلامت دهان و دندان مفید است.

این نکته قابل توجه هست که چای سفید تنها چایی نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید می‌شوند، دارای چنین خواصی هستند.

خواص چای سفید در طب سنتی

روش مصرف چای سفید

بهترین پیشنهاد این است که چای سفید جانشین چای روزانه شود. طرز تهیه این چای مشابه همه چای ها می ‌باشد. تنها نکته ای که باید رعایت کنید جوشاندن آب تا دمای هشتاد درجه سانتی‌گراد است چون آنتی اکسیدان ‌های موجود در چای سفید و چای سبز به دمای بالاتر از هشتاد درجه حساس بوده و از بین می‌روند. سپس مقداری از چای را داخل فنجان ریخته و آب هشتاد درجه را به‌ آن اضافه می کنیم. بعد از ۵ تا ۸ دقیقه چای دم کشیده و آماده مصرف می‌باشد.

4.3 (86.67%) 6 votes
0

دیدگاه شما

شانزده − ده =

بدون دیدگاه